ZBOG OVE GREŠKE DOMAĆA KAFA VAM NEMA DOBAR UKUS! Evo kako bi je zaista trebalo skuvati!
IZVOR: Republika - 24.08.2021 | 21:19
Mnogi ljudi turskom odnosno domaćom kafom počinju dan, ali ako je verovati stručnjacima, malo ko zna da je skuva na pravilan način.
Foto: pixabay.com
Naime, većina domaću kafu kuva tako što stavi vodu i eventulano šećer, pa kad proključa dodaje kafu.
Ima i onih koji kad vodu proključa, uzmu deo vode, kafu zakuvaju pa onda dolivaju vodu i stave ponovo kafu na ringlu kako bi još jednom "proključala".
Međutim, stručnjaci kažu da nijedan "recept" od ova dva nije dobar. Kako ističu, jedan sitan detalj u pripremi joj menja ukus.
- Kada sipate kafu u vodu, ne smete dozvoliti da prokuva na vatri. Ako proključa, napitak će imati gorak ukus - objasnio je osnivač kompanije "Roaster Coffee".