HRONO OBROCI ZA CEO DAN: Od ovih specijaliteta ide voda na usta, a spremaju se brzo i lako!
IZVOR: Republika - 04.09.2021 | 08:51
U poslednje vreme, sve popularnija postaje hrono ishrana, a mi vam donosimo recepte za obroke u okviru jednog dana koji se pripremaju brzo i lako.
Foto: Photo by Kevin McCutcheon on Unsplash
Tri recepta za doručak, ručak i večeru koje možete da spremite na brzinu nalaze se na listi hrono ishrane, a ukusi će vas oduševiti.
Pogledajte naš predlog hrono obroka za ceo dan:
Foto: pexels.com
DORUČAK
Prženo testo sa sirom
Sastojci:
350 g fete
400 g brašna
3 jajeta
prašak za pecivo
2 kašike kisele vode
2 manje kašike masti za testo
mast za prženje
Priprema:
Manji deo brašna ostavite za radnu ploču, a ostalo stavite u činiju. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa u sredinu dodajte umućena jaja, kiselu vodu, izmrvljen feta sir i mast. Testo ne treba da bude tvrdo i suvo, ali ni previše lepljivo. Na radnu ploču stavite odvojeno brašno, istresite smesu i domesite rukama. Zatim razvucite testo na centimetar i nožem isecite kocke. Zagrejte mast i pecite s obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Foto: pixabay.com
RUČAK
Italijanska ćuretina s povrćem
Sastojci:
300 g ćuretine od bataka isečene na kocke
50 ml belog vina
200 ml bujona od povrća
veći paradajz
pola veze bosiljka
so i biber
Priprema:
Stavite meso na vreo tiganj da se zarumeni s obe strane. Dodajte belo vino i pustite da alkohol ispari. Dodajte kutlaču bujona i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Iseckajte paradajz na kockice, pa dodajte mesu i nalijte ostatkom bujona. Dodajte iseckan bosiljak, so i biber.
Foto: pixabay.com
VEČERA
Brancin u marinadi
Sastojci:
2 očišćena brancina
100 g zelenih maslina
struk mladog belog luka
maslinovo ulje
biber i so
Preliv
2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, ljuta papričica
Priprema:
Očišćenu ribu prelijte marinadom od ulja, iseckanih zelenih maslina i iseckanog mladog belog luka. Ostatak marinade rasporedite oko ribe u plehu i još malo prelijte maslinovim uljem. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pred kraj pečenja u šerpici zagrejte maslinovo ulje, dodajte na listiće iseckan beli luk i na kolutiće iseckanu ljutu papričicu i time prelijte ribu.