ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA SE TOPI U USTIMA: Tajna je u jednom sastojku
IZVOR: Republika - 08.10.2021 | 14:29
Miris štrudle podseća bna ušaškane jesenje i zimske dane a mi vam predlažemo da probate preukusnu varijantu sa džemom
Foto: youtube.com/printscreen
Sastojci:
180 g brašna
4 g praška za pecivo
80 g putera
30 g šećera u prahu
8 g vanilin šećera
3 kašike jogurta
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promešajte, pa sipajte jogurt.
Umesite testo. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i razvucite.
Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.
Pospite šećerom u prahu.