Recept za najpikantniji krompir koji ćete ikada jesti


IZVOR: kodbakeugostima.blogspot.rs - 17.12.2017 | 04:14


Pikantan, a u isto vreme hrskav, sočan i aromatičan uz dodatak posnog kačkavalja. Vrlo lako se priprema, rerna odradi svoj posao, a kad jednom probate verovatno više nećete menjati način spremanja krompira.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

  • 700 gr krompira
  • suvi začin
  • aleva paprika
  • ljuta paprika
  • beli biber
  • posni kačkavalj
  • ruzmarin
  • granule belog luka
  • majčina dušica
  • ulje

Priprema: 

Krompir očistiti, oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke.U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine, dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na ravnoj odsečenoj strani. 

Još malo pouljiti i peći u rerni na 200 stepeni C oko 50 minuta. Na polovini pečenja pokriti malo folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min.