PREUKUSNA JESENJA POSLASTICA: Recept za kesten praline
IZVOR: Republika - 16.11.2021 | 18:49
Pitomi kesen obožavamo kao pečen, ali zamislite taj ukus u obliku čokoladnih pralina.
Sastojci za kesten praline:
150 grama crne čokolade
1 kašičica kokosovog ulja
200 grama kesten pirea
5 kašika kokosovog mleka tečnog
Priprema kesten pralina:
Potreban je silikonski kalup za praline ili možete koristiti i kalup za led umesto toga.
Otopiti crnu čokoladu i kokosovo ulje i njome premazati kockice kalupa i staviti u frižider da se hladi. Za to vreme kesten pire pomešati sa 5 kašika kokosovog mleka, izvaditi iz frižidera kalup sa pralinama, sipati punjenje od kesten pirea u kalup u svaku kockicu skoro do vrha, zatim prekriti sa ostatkom čokolade da se kockice zatvore. Poravnati odozgo i staviti u frižider da se stegne. Kad se dobro ohlade izvaditi iz kalupa i servirati.