BACAMO LJUSKU OD OVOG POVRĆA, A ZLATA JE VREDNA: Snižava visok pritisak i magično deluje na probavu


IZVOR: Republika - 02.12.2021 | 13:53


Ljuska belog luka je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, puna zdravijim sastojcima od samog luka.

Foto: pixabay.com
BACAMO LJUSKU OD OVOG POVRĆA, A ZLATA JE VREDNA: Snižava visok pritisak i magično deluje na probavu

O belom luku se već godinama govori kao o namirnici koja je neprikosnovena u borbi protiv gripa i za jačanje imuniteta.

Efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lekove, pomaže u regulaciji šećera u krvi., a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija.

Zdrav je sirov, pečen i kuvan jer obiluje posebnim antioksidanasima koji imaju antikancerogeno dejstvo.

Trik je i u konzumaciji. Lekari smatraju da ga morate jesti ujutru na prazan stomak, kako biste se rešili virusa i podigli imunitet. Ipak, nije samo čen belog luka zdrav već i njegova ljuska.

Foto: pixabay.com

 

Puna je fenilpropanoida i flavonola koji snižavaju krvni pritisak, a ima i dosta vlakana, što znači da jača srce, snižavanja holesterol i reguliše probavu. Ljuske belog luka možete dodati u supu, a tečnost možete koristiti i kao dodatak umacima.

Drugi predlog je da ispečete neoljušten beli luk rerni i potom dodate jelima, ili jednostavno napravite čaj od ljuski belog luka.