ŠOKANTNO: Ruski doktor otkrio koje srpsko jelo je "ubistvo" za srce i pritisak
IZVOR: N.J. - 10.10.2022 | 18:13
Ručak ne možemo da zamislimo bez ovog jela.
Doktor Andrej Bobrovski, ruski nutricionista i doktor medicinskih nauka, otkrio je da čorbice od mesa, bilo kog, mogu da budu štetne po zdravlje.
Kako je objasnio, ako redovno jedete ovo domaće jelo povećavate rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
- Dokazano je da su mnoge savremene bolesti povezane sa stalnom upotrebom zasićenih masnih kiselina, odnosno životinjskih masti - rekao je dr Bobrovski i objasnio je da mislio na takve bolesti kao što su ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti, srčani i moždani udar prenosi Naj žena.
Foto: youtube.com/Letina kuhinja
Dr Bobrovski je skrenuo pažnju na opasnost od popularnog jela. A "tajna" se krije u tome što njegova redovna upotreba neprimetno šteti srcu. Činjenica je da se, prema rečima lekara, negativan uticaj zasićenih masnih kiselina na zdravlje ponekad primećuje prekasno, jer se, na primer, ateroskleroza razvija godinama, a da se pri tome ne oseća.
Top saveti za zdraviju ishranu
Ulje zamenite puterom.
Jedite za užinu orahe, bademe...
Hrana koja doprinosu zdravlju srca je riba, povrće, pasulj, orašasti plodovi, semenke.
Foto: pixabay.com
Ne gledajte samo šta jedete već i koliko jedete! Svi saveti su bezvredni, ako ne pazite na količinu koju unosite.
Izbegavajte trans masti, one se nalaze u: margarinu, slatkišima, zamrznutom pecivu.
Da zaključimo, najbolja ishrana koja pozitivno utiče na rad srca sadrži voće, povrće, mahunarke, orašaste plodove, uz umerenu konzumaciju ribe i mlečnih proizvoda, ali i prerađene hrane.
BONUS VIDEO: