NOVA VERZIJA DOBRO POZNATOG JELA ZA NEDELJNI RUČAK: Ćufte sa kačkavaljem!
IZVOR: N. J. - 16.10.2022 | 07:43
Za sve ljubitelje mesa imamo odličan recept.
Ako su vam dosadile ćufte u paradajz sosu, ne treba ih se odricati već samo malo modifikovati recept.
Potrebno vam je:
700 grama mlevenog mesa
4 jaja
2 Luka
3 krompira
Kajmak
Kačkavalj
Foto: pixabay.com
Koraci:
U mleveno meso dodajte jedno jaje, malo soli i bibera. Rukom sjedinite smesu i podelite je na nekoliko delova, dok je još u činiji. Uzmite jedan deo i napravite lopticu. Od ove smese možete napravite šest loprica koje bi trebalo direktno da stavite u pleh.
Dva komada luka sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Luk pospite preko mesa. Krompir izrendajte i takođe stavite preko mesa.
Tri jaja skuvajte i izrendajte, pa u tu smesu dodajte 30 grama kajmaja. Onda smesu stavite preko mesa. To znači prvo složite meso, zatim luk, krompir i onda na kraju sipate smesa od jaja i kajmaka. Na vrh dodajte kačkavalj (ako želite). Sve to pokrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Skinite foliju i pecite još 10 minuta na istoj temperaturi.
Priprema je krajnje jednostavna i ne oduzima mnogo vremena. Ručak će biti gotov za manje od sat vremena, a svi će u njemu mnogo uživati.
Ako želite da se zasladite nakon ručka onda ispratite naše korake za najsočniji i najjednostavniji brauni na svetu.
Foto: Instagram/ Printscreen video/ gastroglumac
Potrebno:
3 banane
50 grama kakao praha
120 grama kikiriki putera
Opciono za preliv:
100 grama mlečne čokolade
Priprema:
U seckalici pomešajte sva tri sastojka (bananu, kakao prah i kikiriki puter) i izblendajte. Smesu stavite u kalup od 18 centimetara. Ako želite da napravite veći kolač onda samo duplirajte mere. Ispecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz kalupa i premažite otopljenom čokoladom.
BONUS VIDEO: