CIMET ROLNICE NA DVA NAČINA: Zdravija ili tradicionalna priprema, šta vi birate?


IZVOR: N.J. - 25.10.2022 | 08:40


Recept je za minimalnu količinu stoga vi možete da udvostručite mere.

Foto: Izvor: YouTube/Moja mala kuhinja
CIMET ROLNICE NA DVA NAČINA: Zdravija ili tradicionalna priprema, šta vi birate?

Nutricionista Aleksandra Đorđević ili kako je poznata široj Instagram zajednici kao Big mama, deli recepte koji ne sadrže belo brašno, rafinisane šećere i ulja. Ovoga puta nesebično je pokazala pripremu cimet rolnica, za sve ljubitelje slatkog, brzo se prave, a još brže jedu, a mi vam prenosimo recept u celosti:

Ovo je zdravija varijanta cimet rolnica.

Sastojci za testo:

150 grama grčkog jogurta

150 grama speltinog brašna

1 kašičica praška za pecivo

Od sastojaka umesite meko testo, razvijete na pobrašnjenoj radnoj površini tanko testo pravouganog oblika. 

Fil:

50 grama otopljenog putera

50 grama kokosovog šećera

1 puna kašika cejlonskog cimeta

Sve sjedinite i premažite testo. Isecite na duguljaste trake i formirajte rolnice. Pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni u rerni. POGLEDAJ GALERIJU

Drugi način pravljenja cimet rolnica


120 mililitara  vode

2 kašike šećera

50 grama kvasca

450 mililitara mleka

2 jaja

1 kašičica soli

100 grama šećera

50 grama putera

650 - 750 grama brašna

Fil:

nekoliko kašika mleka

žuti šećer


cimet

Glazura:

150 grama prah šećera

vanila, mleko

U toplu vodu stavite dve kašike šećera i kvasac da poraste. Sa ostalim sastojcima zamesite testo. Podelite ga na dva dela, razvucite, koru premažite mlekom, žutim šećerom i cimetom, zavite u rolnu i isecite na deset delova, tako i sa drugim delom testa. U plehu neka se testo ne dodiruje da bi moglo da naraste. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene, a kad se ohlade premažite glazurom.
 

BONUS VIDEO: