ZAPEČENE SLANE PALAČINKE U DVA KORAKA: Najbolji recept za jelo koje može da zameni večeru
IZVOR: N.J. - 05.11.2022 | 09:25
Potrebno vam je samo malo vremena i jedan pleh.
Brzo i jednostavno jelo može se već ovog jutra naći na vašem jelovniku kao kasni doručak, ili pak kao ukusna večera. Pogledajte šta vam je potrebno za pripremu ovog ukusnog jela.
Potrebno:
2 jaja
250 mililitara mleka
300 mililitara kisele vode
250 grama brašna
Pavlaka za kuvanje
Razbijete jedno celo jaje i jedno žumance. Belance ostavite za kasnije. Mleko sjedinite sa jajima, tome dodajte i kiselu vodu. Brašno posolite i dodajte smesi. Sve vreme mešajte ručnom mutilicom. Zagrejte tiganj i pecite jednu po jednu palačinku.
Fil:
Palačinku premažite sa malo pavlake za kuvanje. Dodajte seckanu šunku i kačkavalj u podmazan pleh. Belance koje vam je ostalo umitite viljuškom i pospite susamom.
Pecite na 200 stepeni 15 minuta. Pak, ako ste više za slatkiše ovog vikenda, spremite njalepšu štrudlu kakvu do sada niste probale, a tajna je u testu!
Najlepša štrudla
Potrebno je: 100 ml mleka; 5 grama kvasca; malo ulja; 200 grama šećera; 350 grama brašna; 2 jaja; korica limuna; 200 gr mlevenih oraha; 1 kašičica šećera; malo soli; kašika džema.
Kvasac potopite u malo mlake vode dodati šećer kad se rastopi dodati jaje i mleko, ulje i koricu lumuna. Dodati brašno i so i umesiti glatko mekše testo. Ostaviti na toplom pokriveno da naraste. Razviti oklagijom na pola centimetra debljine pa premazati džemom.
Mlevene orahe pošećeriti i dodati 2-5 kašika vrućeg mleka, pa izjednačiti i time premazati štrudlu. Ostavite donji deo i ne mazati već iseći na trake, pa onda uviti štrudlu. Ostaviti da poraste pa je namazati žumancetom. Peći na 200 stepeni C 35 - 40 minuta, piše "Bakina kuhinja".
Prijatno!
BONUS VIDEO: