PRALINE OD BELE ČOKOLADE I KEKSA: Ulepšavaju tmurne dane
IZVOR: N.J. - 06.11.2022 | 14:00
Ovaj recept je uživanje za sva čula!
Ovaj recept je dugo kružio po društvenim mrežama, mnogo je onih koji su uživali u fenomenalnoj kombinaciji mlevenog keksa i bele čokolade, a sada je vreme da to budete i vi! Za početak, da vas obradujemo, nećete koristiti šporet, potreban vam je samo silikonski kalup kako bi se praline bolje stegle. Takođe, možete i vi same napraviti kombinaciju koja se vama dopada, ali ova je pobrala sve simpatije.
Evo šta vam je potrebno:
150 grama mlevenog keksa
50 grama mlevenih pečenih lešnika
100 grama belog krema
50 mililitara mleka
100 grama džema od jagoda
400 grama bele čokolade
Recept smo ovoga puta preuzeli Jelene Dosković, te vam prenosimo njenu pripremu ovog slatkiša.
Foto: Izvor: Printscreen/Instagram/jelenadoskovic
Priprema pralina:
Otopite belu čokoladu na tihoj vatri, može i u mikrotalasnoj uz više prekida.
Kalup obložite istopljenom čokoladom, prethodno prohlađenom. Zatim ubacite na 5 minuta u zamrzivač, pa na ivicama dodate još jedan sloj čokolade.
Napravite smesu od mlevenog keksa, lešnika, krema i mleka koju ćete da utisnete u kalupe. Dovoljna je jedna kašika, pritisnite malo smesu pa dodajte kašiku džema od jagoda, a zatim opet smesu od keksa. Sve to poravnajte kašikom, prelijte belom čokoladom, pa stavite u zamrzivač na 10 minuta. Zapravo, to bi bila cela priprema, stoga možemo da garantujemo da je ovo jedan od bržih, a lepših slatkiša.
Ako neki kolačić uopšte ostane za kasnije, čuvajte ga u frižideru. Uživajte!
BONUS VIDEO: