POSNO ČOKOLADNO UŽIVANJE: Nezamenljiv kolač u prazničnim danima!
IZVOR: N.J. - 10.11.2022 | 14:00
Pripremite proveren recept za posno uživanje!
Uživaćete u fenomenalnoj teksturi i kolaču koji se topi u ustima. Mogu ga spremiti baš svi, čak i početnici, a sastojci su lako zamenjivi te ovaj recept za čas može "preći" i u mrsnu varijantu. Jedno je sigurno - oduševalja sve bez ikakve konkurencije! Kolač bez jaja, mleka i margarina je pred vama.
Potrebno vam je:
190 grama brašna
70 grama kakao praha
200 grama šećera
240 mililitara vode
80 mililitara ulja
Limunov sok
30 grama kokosovog ulja
100 grama agava sirupa
Foto: Izvor: YouTube/ printscreen/the cooking foodie
Prvi korak pripreme
Potrebna je jedna posuda u kojoj ćete da prosejeti brašno zajedno sa kakao prahom. Prvo sipajte brašno, pa preko kakao prah. Toj, prosejanoj smesi dodajte i šećer, a zatim promešajte kašikom ili ručnom mutilicom dok ne dobije svetlo braon boju. Smesi dodajte vodu, sipajte sve odjednom, a zatim i ulje. Za lepši ukus možete sipati i ekstrakt vanile. U sve prethodno sipajte malo i limunovog soka.
Drugi korak pripreme
Sve gorenavedeno promešajte dok ne dobijete lepu i srednje gustu smesu. Za ove mere vam je potreban kalup prečnika oko 20 centimetara. Kada izlijete smesu pecite u zagrejanoj rerni 180 stepeni oko 30 minuta.
Foto: Izvor: YouTube/ printscreen/the cooking foodie
Treći korak pripreme
Ostavite da se ohladi 10 minuta, skinite gornji deo kalupa i spremite glazuru. Otopljeno kokosovo ulje pomešajte sa agava siropom, malo ekstrakta vanile i još 40 grama kakaa. Sve to umutite ručnom mutilicom dok ne postane kao otopljena čokolada. Prelijete kolač i lepo zagladite kašikom. Ostavite ga na jedan sat u frižiferu da se ohladi.