ZVUČI NEVEROVATNO, ALI TREBA VAM SAMO PET MINUTA ZA OVU TORTU: Magija ukusa na delu!
IZVOR: N.J. - 27.11.2022 | 12:15
Nikada brža, a ni lepša!
Kako vam zvuči torta koju možete da spremite za pet minuta? Nama neverovatno! Magija ukusa ne delu, nikada brži recept, za nedeljno i kišno popodne. Šta čekate?
Priprema:
- 220 grama brašna (1 1/2 šoljice)
- 85 grama nezaslađenog kakaa u prahu (2/3 šoljice)
- 150 grama šećera (3/4 šoljice)
- 3 kašike praška za pecivo
- 130 grama ulja (1/2 šoljice + 1 kašika)
- 550 grama toplog mleka (ili vode) (1 3/4 + 2 šolje)
Autorka recepta navela je bitne napomene koje bi trebalo da ispoštujete!
Foto: Instagram/ Printscreen video/ gastroglumac
Ona je koristila ulje u receptu, ali bi bilo bolje da koristite otopljen maslac.
Vreme spremanja variraće u zavisnosti od mikrotalasne i veličine/materijala vaše posude. Za posudu od 9 ili 10 inča proverite kolač nakon 5 minuta, ako kolač nije spreman ostavite ga još malo pazeći ga. Ako koristite manju posudu (7 - 8 inča) prepolovite recept i proverite kolač nakon 3 minuta. Koristite činiju prikladnu za mikrotalasnu. Tortu ne držite u frižideru.
Priprema:
Prosejte brašno, kakao prah i dodajte prašak za pecivo. Zatim dodajte šećer i lepo sjedinite sve. Potom sipate ulje, pa i vodu/mleko. Torta treba da bude više kao retka smesa. Mešajte ručnom mutilicom. Smesu prespite u činiju koju možete da stavite u mukrotalasnu. Grejte je oko 2 minuta. On će biti kao "žele" kada ga izvadite. Zatim je vratite u mikrotalasnu i pratite uputstvo iznad. Torta je gotova kada zabodete čačkalicu i nema ostataka na istoj. Skinite papir za pečenje, i okrenite je naopačke. Tortu možete da premažete rastopljenom čokoladom, kremom, čime želite.