ZAPEČENE SLANE PALAČINKE SA ŠUNKOM I SIROM: Recept za sočno jelo koje svi vole
IZVOR: N.J. - 13.01.2023 | 08:48
Ovakve zapečene palačinke još niste probali!
Zapačene palačinke oduševiće sve ukućane. Možete ih filovati onako kako vi želite, ali ovo je stara i provereno dobra kombinacija.
Potrebno vam je:
8 palačinaka
300 grama kisele pavlake
250 grama šunke
250 do 300 grama kačkavalja
400 mililitara pavlake za kuvanje
Foto: Izvor: Printscreen/ Instagram/ za.svaciji.ukus
Priprema:
Za palačinke vam treba 300 grama glatkog brašna, 250 mililitara mleka, dva jaja i 250 mililitara vode. Potrebno je da u posudu sipate brašno, a zatim mu dodate i dva cela jaja. Sve to prelijete sa 250 mililitara mleka. Smesi dodajte i 250 mililitara vode. Kao što znate obično je preporuka da se u smesu dodaje so i šećer, ali ovaj trik zasniva se baš na tome. Ako u smesu ne dodate šećer, palačinke neće moći da izgore. Zato, preporučujemo da preskočite ovaj korak. Smesu promešajte ručnom mutilicom. Treba da dobijete srednje gustu smesu. Bitno je da ne bude ni previše retka, jer nećete moći da ispečete palačinke. Upalite ringlu da se zagreje, stavite tiganj za palačinke i dodajte malo ulja. Sačekajte da se zagreje pa izlijte jednu kutlaču smese. Palačinke ravnomerno pecite sa obe strane. Okrenite ih kada dobiju zlatnu boju sa strane koju pečete.
Palačinke filujte kiselom pavlakom, kačkavaljem i šunkom, možete dodati i malo origana. Urolajte ih i stavite u podmazan pekač. Prelijete ih sa pavlakom za kuvanje. Peče se na 200 stepeni oko 25 minuta, a pred kraj dodajte i malo narendanog kačkavlja. Neodoljive su i sočne, prenosi Instagram profil "Za svačiji ukus".
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.