KOLAČ SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM: Nema jednostavnijeg recepta za ovakvo UŽIVANJE - sve objašnjeno korak po korak!
IZVOR: N.J. - 17.01.2023 | 16:35
Ovakav slatkiš niste skoro jeli!
Pravo slatko uživanje je tamo gde ima višanja i čokolade. Ovaj recept ne ostavlja nikoga ravnodušnim, objašnjen je korak po korak i nema šanse da ne uspe. Evo kako da napravite kolač kao profesionalac.
Biskvit:
Četiri jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
100 grama čokolade sa punjenjem od lešnika
Jedna kašika ruma
Jedan vanilin šećer
150 grama brašna (glatko)
Jedan prašak za pecivo
450 grama višanja
Foto: Izvor: YouTube/ Sašina kuhinja
Žumance odvojite od belanca. U žumance dodate šećer. Margarin sa čokoladom otopite na pari. To prespite u žumace i dodajte jedan vanilin šećer i rum. U 150 grama brašna dodajte kesicu praška za pecivo. Brašno dodajte smesi i promešajte ručnom mutliicom. Četiri belanca umutite u čvrst sneg. Pleh podmažite puterom i malo pobrašnite. U sneg od belanaca dodajte višnje. Promešajte pa i to dodajte čokoladnoj smesi. Umutite ručnom mutilicom pa prespite u pleh. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.
Foto: Izvor: YouTube/ Sašina kuhinja
Preliv:
Dve pomorandže
Dve kašike džema od šumskog voća
50 grama oraha
Iscedite dve pomorandže, pa u sok dodajte džem. Koru probušite malo nekim štapićem, pa sok i džem prespite preko. Krupno iseckajte orah pa stavite preko kore. Poravnajte sve kašikom.
Fil:
400 mililitara slatke pavlake
150 grama čokolade za kuvanje
Jedna velika kašika šećera
Jedna velika kašika ruma
U šerpu stavite slatku pavlaku. Dodajte joj čokoladu za kuvanje, šećer i rum. Promešajte, a čim krene da se kuva pomerite sa ringle. Prelijte preko kolača dok je vrelo i ostavite da se ohladi tokom noći, prenosi kanal "Sašina kuhinja".
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
BONUS VIDEO: