ZABORAVLJENI RECEPT: Projara sa pavlakom - Odlična je i hladna, ostaje sveža nekoliko dana!


IZVOR: N.J. - 12.02.2023 | 09:15


Projara je jedan od najlepših i najboljih recepata.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
ZABORAVLJENI RECEPT: Projara sa pavlakom - Odlična je i hladna, ostaje sveža nekoliko dana!

Ima li neko kome nije uspela projara? Nema šanse! Ako razmišljate šta biste pripremili za doručak, više ne morate. Ovo je odlična preporuka za brz i zdrav doručak, lako se priprema tako da ste rešili sve probleme. Potrebno vam je svega 10 minuta da je spremite i oko 20 minuta da je ispečete, tako da ćete za čas imati jelo kod kuće.

Potrebno vam je za pripremu:

Jedna čaša jogurta

Tri jajeta

Tri kašike kisele pavlake

3/4 šolje ulja

200 grama sira

Jedna šolja kukuruznog brašna

Jedan prašak za pecivo

Jedna šolja pšeničnog brašna

So po ukusu

Susam

Foto: youtube.com/Secerko's Kitchen

Projara sa sirom

Priprema:

U činiji umutiti jaja, dodati so pa jogurt i pomešati. Stavite i pavlaku, ulje pa opet sjedinite kašikom smesu. Onda dodajte sve ostale sastojke osim susama. Masu sipajte u podmazan kalup, najbolje silikonski ili sipajte u papirne korpice iz kojih lako možete izvaditi projice.

Autorka recepta navela je kako nije sav sir iskoristila za smesu već je u sredini smese stavljala još malo sira pre pečenja. Vi uradite onako kako volite. Pospite ih susamom. Peku se na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta. Služite uz jogurt ili neki drugi napitak, pišu „Recepti“. Od ove mere dobije se oko 15 projica.

Prijatno!

BONUS VIDEO: