ZABORAVLJENI RECEPT: Projara sa pavlakom - Odlična je i hladna, ostaje sveža nekoliko dana!
IZVOR: N.J. - 12.02.2023 | 09:15
Projara je jedan od najlepših i najboljih recepata.
Ima li neko kome nije uspela projara? Nema šanse! Ako razmišljate šta biste pripremili za doručak, više ne morate. Ovo je odlična preporuka za brz i zdrav doručak, lako se priprema tako da ste rešili sve probleme. Potrebno vam je svega 10 minuta da je spremite i oko 20 minuta da je ispečete, tako da ćete za čas imati jelo kod kuće.
Potrebno vam je za pripremu:
Jedna čaša jogurta
Tri jajeta
Tri kašike kisele pavlake
3/4 šolje ulja
200 grama sira
Jedna šolja kukuruznog brašna
Jedan prašak za pecivo
Jedna šolja pšeničnog brašna
So po ukusu
Susam
Foto: youtube.com/Secerko's Kitchen
Priprema:
U činiji umutiti jaja, dodati so pa jogurt i pomešati. Stavite i pavlaku, ulje pa opet sjedinite kašikom smesu. Onda dodajte sve ostale sastojke osim susama. Masu sipajte u podmazan kalup, najbolje silikonski ili sipajte u papirne korpice iz kojih lako možete izvaditi projice.
Autorka recepta navela je kako nije sav sir iskoristila za smesu već je u sredini smese stavljala još malo sira pre pečenja. Vi uradite onako kako volite. Pospite ih susamom. Peku se na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta. Služite uz jogurt ili neki drugi napitak, pišu „Recepti“. Od ove mere dobije se oko 15 projica.
Prijatno!
BONUS VIDEO: