TOLIKO JE UKUSNO DA SE OVAJ PRELIV PRAVI VIŠE PUTA NEDELJNO: Ovo je najbolji sos za piletinu sa krompirom - Pogledajte recept za brzo jelo


IZVOR: N.J. - 15.02.2023 | 10:06


Druga dimenzija ukusa na tanjiru uz savršeni preliv!

Foto: YouTube/ Essen Rezepte
TOLIKO JE UKUSNO DA SE OVAJ PRELIV PRAVI VIŠE PUTA NEDELJNO: Ovo je najbolji sos za piletinu sa krompirom - Pogledajte recept za brzo jelo

Krompir i piletina mogu se pripremati na različite načine, a verujte da će ovako biti preukusno. Sočan preliv daje pravu završnicu ovom jelu. Sve se sprema u jednom tiganju, tako da vam nije potreban nijedan dodatni tanjir niti neka druga posuda. Videćete i sami koliko je ovo jednostavno.

Potrebno vam je:

Jedan luk

Tri krompira

Piletina (ona količina koja vam odgovora)

Luk sitno isckajte. Krompir takođe. Stavite sve zajedno u tiganj, a preko biber i maslinovo ulje. Piletinu iseckajte na kockice, pa preko stavite crvenu papriku. Rukama sve sjedinite kako ne bi na nekim mestima bilo više paprike. Poređajte preko krompira i luka meso.

Foto: YouTube/ Essen Rezepte

Piletina sa krompirom ispod folije

Preliv:

Dva jaja

200 mililitara pavlake za kuvanje

So 

Kari 

Origano

Foto: YouTube/ Essen Rezepte

Ispečena piletina sa krompirom, posuta kačkavaljem i paradajzom

Od svega navedenog napravite smesu i time prelijete piletinu. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Jelo neka obavezno bude pokriveno aluminijumskom folijom. Dok se jelo peče, uzmite jedan paradajz i isecite ga na široke kolutove. Zatim izrendajte oko 120 grama kačkavlja. Kada je vreme isteklo, izvadite jelo, stavite preko kačkavalj, paradajz i preko povrća malo krupne morske soli. Vratite u rernu na još 10 minuta. Ovo jelo odlično je kao brzi ručak ili pak "jača" večera.

Prijatno!

BONUS VIDEO: