SAMO JEDAN SASTOJAK JE PUT DO NAJLEPŠE PILEĆE ČORBE: Trik sastojak učinio je ovaj recept još boljim!
IZVOR: N.J. - 25.02.2023 | 09:28
Zagrejte stomak toplom čorbicom.
Iako izgleda da je pripremanje pileće čorbice pravo umeće to uopšte nije tako. Sama priprema veoma je jednostavna i sve se zasniva na nekoliko prihvatljivih sastojaka. Odlična je kao neka vrsta predjela, a onda nakon toga možete poslužiti sočno meso, recept za to pogledajte OVDE.
Potrebno vam je:
Jedan luk
Jedna šargarepa
Dva krompira
500 grama pilećih prsa
Žačini (so, peršun, vegeta)
Kisela pavlaka
Jedno jaje
Pola kašika brašna
Kašika senfa
Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Priprema:
Luk sitno iseckajte, kao i šargarepu, krompir i pileća prsa. Prvo luk i šargarepu stavite u vrelo ulje i dinstajte oko pet minuta. Zatim dodajte belo meso i promešajte. Ostavite poklopljeno još pet minuta. Nakon toga sipajte oko jedan i po do dva litra vode i neka se to krčka na 40 minuta otprilike na srednjoj temperaturi. Ne zaklapajte skroz poklopac nego jedan deo ostavite otvoren. Izvucite penu koja se stvorila. Pomešajte jedno jaje sa tri kašike kisele pavlake, dve kutlače vode u kojoj se čorba kuva i kašiku senfa. Senf je ovde veoma bitan zato što daje još lepši ukus čorbi dok se kuva.
Sve prespite u lonac, nakon što ste lepo sjenili viljuškom i neka stoji još malo na ringli.
Na kraju dodajte bibera i soli ako je potrebno.