OVAKO SE PRAVI NAJBOLJE TESTO ZA PALAČINKE: Izbacite jedan sastojak i biće savršeno mekane i ukusne!


IZVOR: N.J. - 22.03.2023 | 09:30


Pogledajte ovaj recept za palačinke.

Foto: Photo by Monika Grabkowska on Unsplash
OVAKO SE PRAVI NAJBOLJE TESTO ZA PALAČINKE: Izbacite jedan sastojak i biće savršeno mekane i ukusne!

Ovo je najbolji recept za palačinke! Ako tražite koji biste slatkiš pripremali, stanite ovde, jer ćete ovim receptom biti oduševljeni.

Sastojci:

200 grama brašna (tip 400, meko)
2 jajeta
1 dl ulja
3 dl mleka i malo mlake vode

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Gözde Yemek Tarifleri

Savijanje palačinaka na trouglove

Priprema:

Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brašno, dodajte jaja i oko 2 dl mleka. Probajte da umutite i ako ne ide dodajte još malo mleka.

Savet: testo možete napraviti samo sa vodom ili samo sa mlekom. Najbolje je kada stavite pola mineralne vode i pola mleka.

Važno je da testo bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko, bez grudvica, potom dodajte još mleka, pa malo kisele vode i tako dok ne dobijete testo koje liči na čorbu. U umućeno testo dodajte oko 1 dl ulja i dobro promešajte.

Foto: pexels.com

Slatke palačinke - mazanje

Savet: testo će biti bolje ako ga pustite da odstoji 20 - 30 minuta.

U tiganj sipajte ulje pa kad se zagreje izručite ulje, tako da tiganj ostane samo masan. Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlačom testo, koje treba da bude ravnomerno raspoređeno po tiganju. Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka. Ostavite nekoliko trenutaka na ringli, a onda prevrnite nožem ili bacite u vis, prenose "Recepti".

Obično svi preporučuju da u testo stavite malo šećera i soli, nemojte stavljati šećer jer će to doprineti da palačinke gore.

BONUS VIDEO: