U SPANAĆ PROFESIONALNI KUVARI OBAVEZNO STAVLJAJU OVA TRI SASTOJKA: Biće kremastiji, a može svako da ga spremi!
IZVOR: N.J. - 24.03.2023 | 10:16
Sa pravim sastojcima spanać je odličan dodatak uz jelo.
Spanać se može pripremiti na mnogobrojne načine. Možete ga jesti samostalno uz neku pavlaku, kao dodatak mesu ili na neki drugi način jer su kombinacije raznovrsne. Nema domaćice koja ga nije bar jednom pripremala, i zaista uopšte nije zahtevan za spremanje. Ipak, da biste mu poboljšale ukus, postoji kombinacija proizvoda koja od ovog jednostavnog jela pravi čistu fantaziju ukusa.
Tako, spanać će biti kremastiji i aromatičniji. Pogledajte recept:
Kilogram spanaća
Dve kašičice maslinovog ulja
Sos:
Kašika putera
Dve kašike rendanog luka
Malo ljute mlevene paprike
Prstohvat muskatnog oraščića
Jedna kašičica rendane kore od limuna
¾ šolje pavlake za kuvanje
Dve kašike parmezana
Foto: Usplash/ Elianna Friedman
Priprema:
U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promešajte. Kada se spanać skuva, procedite ga i stavite ga na ubrus da se lepo ocedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kada proključa dodajte seckani spanać. Dobro umešajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite, prenosi “Stvar ukusa”.
Inače, spanać je odličan izvor kalijuma. Pomaže u snižavanju krvnog pritiska, jer sadrži mnogo vitamina K. Koristan je za celokupno zdravlje, jer nema masti i holesterola, a ako ga ne “uništite“ prilikom spremanja ima i vitamina C. Takođe, spanać je dobar za sve one koji su na dijeti jer smanjuje apetit. Isto, ako imate nisko gvožđe što je takođe jedan od problema današnjice, jedite spanać i referentne vrednosti će se znatno poboljšati.