OVAKO SE SPREMA MEDENO SRCE: U tri koraka slatkiš je gotov, a sa ovim džemom je NAJLEPŠI


IZVOR: N.J. - 06.04.2023 | 09:17


Starinski kolač sprema se za čas.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhanje je zabavno
OVAKO SE SPREMA MEDENO SRCE: U tri koraka slatkiš je gotov, a sa ovim džemom je NAJLEPŠI

Ovo je divan posni kolač sa džemom.  Kolač medeno srce, sličan je kao i slatkiš samo sočniji i ukusniji. Može se spremati i u posnoj ili mrsnoj verziji. Ako želite da bude u mrsnoj verziji umesto vode možete koristiti mleko. Pogledajte recept.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhanje je zabavno

Isečena kocka kolača

Sastojci:

2 šolje vode (malo veće)
2 šolje brašna
2 šolje šećera
1 kesica cimeta
1 kašikica sode bikarbone
Kakao 2 kašike
4 - 5 kašika džema od šljive, po mogućstvu sa ljuskom, ako nema može bilo koji domaći

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhanje je zabavno

Kolač nakon što se stegao

Priprema:

Sve sastojke sjediniti. Pleh prekriti pek papirom. Razliti masu u pleh i peći na 180 stepeni oko pola sata, pišu "Posna jela".

Ako volite tradicionalne kolače, poput navedenog, oblanda sa orasima poznata je kao Grilijaš i rado su je spremale naše bake, recept pogledajte OVDE.

BONUS VIDEO: