TORTA BEZ KOJE USKRS NE MOŽE DA PROĐE: Interkontinental - neprevaziđen slatkiš sa tri fila


IZVOR: N.J. - 11.04.2023 | 09:25


Ako još uvek razmišljate koju poslasticu biste mogle da pripremite za Uskrs, sa ovom tortom nema greške!

Foto: YouTube/ Kuhinja Sunčane Staze
TORTA BEZ KOJE USKRS NE MOŽE DA PROĐE: Interkontinental - neprevaziđen slatkiš sa tri fila

Interkontinental torta je klasik među svečanim tortama. Zbog bogatog fila sladokusci ne mogu da joj odole. Kako nam sledi jedan od važnijih praznika, potrudite se da ulepšate svečanu trpezu i napravite ovo savršenstvo ukusa.

Sastojci:

Kora (potrebno je ispeći tri ovakve kore)
4 belanca
4 kašike šećera
6 kašika mlevenih pečenih lešnika
praška za pecivo, na vrh male kašičice
Jedna kašika brašna

Fil:

12 žumanaca
15 kašika šećera
9 kašika gustina
Jedan litar mleka
250 grama maslaca
100 grama tamne mlečne čokolade
100 grama bele mlečne čokolade
100 grama mlevenog pečenog lešnika

Dodatno:

2 dcl slatke pavlake
120 grama šlaga + 120 mililitara hladne kisele vode

Foto: YouTube/ Kuhinja Sunčane Staze

Interkontinental torta isečeno parče

Priprema:

Prvo spremite lešnike. Sirove lešnike rasporediti po velikom plehu od rerne i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Potrebno je oko 10 minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Ohladite ih. Kad se ohlade sameljite.

Rernu uključite na 200 stepeni. Mutite četiri belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodajte 4 kašike šećera i mutite još malo. Na kraju umešajte varjačom 6 kašika mlevenog lešnika, kašiku brašna i na vrh kašičice praška za pecivo. Kalup (okrugli 24 cm) obložite pek papirom, premažite maslacem i pospite brašnom i izručite smesu. Pecite 15 minuta na 200 stepeni. Isto ponoviti još dva puta, treba da dobijete 3 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira, piše "Kulinarka".

BONUS VIDEO: