NAJJEDNOSTAVNIJA TORTA KOJU MOŽETE NAPRAVITI ZA VASKRS: Ne peče se i gotova je za tren oka, objašnjenje do detalja (FOTO GALERIJA)
IZVOR: N.J. - 13.04.2023 | 09:30
Ako još uvek tražite koji slatkiš ćete spremati za nedelju, možete stati sa pretragom.
Čokoladna torta biće još ukusnija ako izaberete vrstu čokolade koju inače jedete. Nema pečenja, niti neke komplikovane pripreme. Mora se spremiti minimalno četiri sata pre konzumiranja, ali najbolje dan pre.
Podloga:
200 grama keksa sa maslacem
80 grama maslaca
Krem:
Jedan litar mleka
Tri kesice pudinga od vanile
180 grama šećera
200 grama mlečne čokolade
200 grama bele čokolade
250 grama maslaca
400 mililitara slatke pavlake
Za ukrašavanje:
100 mililitara slatke pavlake
Čokoladni prutići
Kockice čokolade (po želji)
Priprema:
Prvo se sprema puding, zato ga pomešajte sa šećerom. Dodajte 20 kašika mleka i sve izmešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka stavite na ringlu da se greje. Kada mleko krene da kipi, pomerite ga i dodajte razmućeni puding. Vratite na ringlu pa mešajte dok se ne stegne. Vruć puding podelite na dva jednaka dela. U jedan deo ubacite belu, a u drugi mlečnu čokoladu. Pokrite ih providnom folijom, istisnite vazduh i pustite da se ohlade.
Kalup prečnika 26 centimetara namažite puterom. Na ringli otopite maslac, pomerite ga sa ringle, dodajte mleveni keks pa sve izmešajte. Prespite u kalup, pa poravnajte prvo prstima, onda čašom. Stavite keks u frižider da se malo stegne.
Pola maslaca dodajte u crni, a pola u beli fil. Oba fila umutite, odvojeno. Sipajte crni fil preko mlevenog keksa, onda beli pa zagladite. Papirom očistite ivice.
Umutite slatku pavlaku i nanesite je preko sloja bele čokolade. Torta mora da se hladi najmanje četiri sata, a najbolje preko noći.