TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA: Punjenje može biti i po ukusu - spremne za 20 minuta!


IZVOR: N.J. - 30.04.2023 | 10:30


Najlepše punjene lepinje koje ćete probati.

Foto: YouTube/ Super recepti
TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA: Punjenje može biti i po ukusu - spremne za 20 minuta!

Volite li toplo i punjeno testo? Ovaj odličan recept možete menjati, odnosno filovati po želji. Ako ne volite kombinaciju spanaća i sira kojim se inače pune ove lepinje, uvek možete staviti ono što već imate kod kuće. Spremaju se u tiganju i potrebno je da sačekate samo oko 20 minuta da narastu.

Sastojci:

400 grama brašna

5 grama kvasca

Ulje

So i šećer

Jogurt

250 mililitara mlake vode

300 grama spanaća

250 grama sira 

Foto: YouTube/ Super recepti

Ispržene lepinje

Priprema:

Pomešajte brašno i kvasac. Dodajte kašiku šećera, soli, ulja i tri kašike jogurta. Sve to prelijte vodom. Umutite mikserom. Rukom umesite testo i formirajte loptu. Podelite testo na osam delova. Od svakog dela formirajte lopticu i ostavite oko 20 do 30 minuta da narastu. Zagrejte tiganj, dodajte ulje i prodinstajte spanać. U spanać dodajte sir. Razvucite lepinjicu, prvo rukom pa oklagijom. Stavite spanać na polovinu, a drugim delom preklopite. Zatvorite ivice prstima, kao na fotografiji. 

Foto: YouTube/ Super recepti

Filovanje lepinje spanaćem i sirom

Nauljite tiganj. Pecite oko 5 minuta sa obe strane. Pre nego što okrenete lepinjicu vi je premažite uljem. Možete ih premazati puterom pre nego što ih jedete.

Uživajte!

Foto: YouTube/ Super recepti

Zatvaranje strana lepinje

BONUS VIDEO: