U SVE SE MEŠA: Đumbir od predjela do slatkiša!


IZVOR: Večernje novosti, Republika - 13.02.2018 | 04:14


Čuven je đumbir u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima...

Foto: pixabay.com

Nijedan začin ne ide uz zimu tako prirodno kao đumbir. Sinonim za kuhinju južne Azije postao je popularan u Evropi i celom svetu. Ne bez razloga, dodaje ukus i vrelinu svakom jelu, od predjela do deserta.

Foto: pixabay.com

Čuven je u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima, smutiju, sladoledu jer se odlično slaže uz slatke kombinacije iako to niko ne bi rekao na prvi pogled.

Foto: pixabay.com

Đumbir je često sastojak ovsenih kaša i smutija

Kad kupujete, birajte onaj sa tanjom korom, izbegavajte mekan jer je to znak da stoji već dugo. Odlomite koliko želite, ako se teško lomi, i to je znak da je bajat. Ako ga koristite često, držite ga u frižideru u plastičnoj kesi sa zatvaračem iz koje ste prvo istisnuli vazduh, u suprotnom, zamrznite ga i ostaće svež mesecima.