TRADICIONALNI TURSKI PUDING KEŠKUL: Ovu poslasticu svi obožavaju, a uz malo mlevenog badema biće još kremastiji


IZVOR: N.J. - 15.05.2023 | 11:30


Keškul je puding iz turske kuhinje na bazi badema.

Foto: Printscreen/ YouTube/Mlada kuharica
TRADICIONALNI TURSKI PUDING KEŠKUL: Ovu poslasticu svi obožavaju, a uz malo mlevenog badema biće još kremastiji

Keškul je turski puding koji se dekoriše u činiji mlevenim bademima ili pistaćima. Poslužuju se u malim činijama, a od navedene smese dobićete šest posudica ovog specijaliteta. Inače, keškul znači prosjačka činija, a glavni sastojci su mleko i badem.

Potrebno vam je:

Jedan litar mleka

Jedna šolja šećera

Jedna šolja mlevenih badema

Jedno žumance

Dve kašike skroba

Vanilin šećer

Foto: Printscreen/ YouTube/Mlada kuharica

Turski puding sa bademom Keškul u činijama

Priprema:

Ugrejte mleko. Dodajte šećer i jaje, a zatim pomešajte ručnom mutilicom. Skrob sastavite sa dve do tri kašike vode, takođe sjedinite. U mleko dodajte mlevene bademe i nastavite da kuvate. Nakon par minuta, skrob prespite u mleko. Sipajte vanilin šećer. Pustite da se smesa lepo zgusne.

Tek skuvan puding možete odmah da poslužite. Sipajte po tri kutlače u svaku činiju. Preko pudinga dodajte još malo mlevenih badema, a na vrh stvaite i jedan ceo badem kao dekoraciju.

Uživajte!

Takođe, preporučujemo da probate i čuvenu tursku poslasticu sa kokosom i višnjama, a detaljan recept pogledajte OVDE, bićete oduševljeni.

BONUS VIDEO: