ZAPEČENA PILETINA SA JOGURTOM: Od sada ćete je samo ovako spremati - neverovatno sočno!
IZVOR: N.J. - 16.05.2023 | 09:20
Uz preliv od jaja i jogurta biće sočna i kremasta.
Zapečena piletina je jelo koje se brzo sprema i za čas imate gotov ručak ili večeru. Bogato je povrćem, a najlepše ide uz navedenu kombinaciju od krompira, paprike i paradajza. Nekako su zapečena jela posebno sočna zbog preliva, a sledeći se pravi izuzetno jednostavno. Pogledajte recept u nastavku.
Potrebno vam je:
500 grama pilećeg belog mesa
Jedan kilogram krompira
Tri kašike ulja
Jedna do dve glavice crnog luka
Četiri do pet čena belog luka
Kašičica soli, bibera i začina po izboru (origano je najbolji)
500 mililitara jogurta
Tri jajeta
Tri kašike brašna
Jedna crvena paprika
Jedan paradajz
Foto: YouTube/ JECA SVAŠTARICA
Priprema:
Meso iseckajte na kockice, a krompir isecite što tanje. U šerpu dodajte ulje i dinastajte luk. Od začina preko piletine dodajte so i biber. Po ukusu možete dodati i začin za piletinu. Sipajte iseckanu papriku, a onda i krompir. Nakon dodavanja krompira sipajte vegetu i origano. Nakon dodavanja začina, dinstajte sve to još oko pet minuta.
Prespite krompir i meso u posudu u kojoj ćete zapeći jelo. Preko poređajte paradajz isečen na kolutove. U posebnoj čiiniji ručnom mutilicom umutite tri jajeta, tri kašike brašna i oko pola litra jogurta. Po želji dodajte još malo bibera i soli. Rernu smo uključili na 220 stepeni, a ovako pripremljeno jelo treba da se peče jedno 30 minuta. Pre nego što ga ubacite u rernu, prekrijte ga folijom. Posle 20 minuta skinite foliju i ostavite da se jelo lepo zapeče.