"SPREMAM JE TRI PUTA NEDELJNO, TOLIKO JE UKUSNA" Pogledajte recept za tortu sa piškotama - Bez upotrebe šporeta i miksera
IZVOR: N.J. - 23.05.2023 | 11:32
Brzo, preukusno i jeftino!

Torta bez paljenja šporeta, miksera, ne zahteva mnogo novca, truda... Sve što vam upravo ide na ruku! Priprema je zaista nikada lakša, odličan predlog za iznenadne goste i decu kojoj se jede nešto slatko. Inače autor recepta Imer podelio je da ovu tortu sprema najmanje tri puta nedeljno, kao i da je svi obožavaju. Recept je u nastavku.
Potrebno vam je:
200 grama piškota
Malo više od jednog litra mleka
200 mililitara slatke pavlake
Dva jajeta
130 grama šećera
90 grama kukuruznog skroba

Foto: YouTube/Immer Appetitlich
Priprema:
Uzmite pleh u kom ćete praviti kolač, jako je bitno da ga spremate u kalupu, kako bi mogao da se stegne. Piškote umočite u mleko i stavite na dno kalupa. Žumance odvojite od belanaca. U žumance dodajte šećer i slatku pavlaku. Po želji dodajte i dve kašike ekstrakta vanile. Obavezno sipajte kukuruzni skrob. Dodajte litar mleka, sjedinite i stavite da se kuva. Kuvajte na jakoj temperaturi uz stalno mešanje, sve dok ne dobijete gust fil. Čim skuvajte prelijte ga preko kolača. Zagladite.

Foto: YouTube/Immer Appetitlich
Preko fila stavite novi red piškota prethodno potopljenog u mleko. Ostavite da se ohladi u frižideru najmanje tri sata.
Možete ga služiti uz jagode ili neko drugo voće kako bi ukus bio puniji.
Prijatno!