JELO OD JEDNE TIKVICE I KROMPIRA: Mafini uz ovaj preliv biće neverovatno sočni i ukusni, morate probati!


IZVOR: N.J. - 04.06.2023 | 09:25


Ulepšajte jutro ovim mafinima i jednim zanimljivim receptom za namaz.

Foto: YouTube/Hausgemachte Rezepte
JELO OD JEDNE TIKVICE I KROMPIRA: Mafini uz ovaj preliv biće neverovatno sočni i ukusni, morate probati!

Volite li mafine? U ovom receptu pronaćićete odličan način kako da mafini budu ukusni, ali ne toliko nezdravi. Ovo je neka verzija između, nije preterano zdrava, ali ni potpuno nezdrava. Takođe, možete pogledati i jedan predlog za namaz od krastavaca koji baš ide uz ovakve mafine, te ako imate vremena, odmah isprobajte!

Foto: YouTube/Hausgemachte Rezepte

Mafini sa namazom

Potrebno vam je:

Jedna tikvica

Jedan krompir

50 mililitara mleka (oko pola šolje)

Tri kašike griza

Kopar i peršun (ili neki drugi začini, ako nemate ovo)

50 grama kačkavalja

Dva jaja

70 grama brašna

Jedna kašika praška za pecivo

Priprema:

Tikvicu izrendajte, a onda iscedite vodu. Krompir oljuštite, nije potrebno da ga kuvate. U tikvice dodajte mleko i griz. Krompir takođe izrendajte, a ako nemate krompir možete ga zameniti jednom tikvicom. Krompir takođe iscedite od viška vode. Svež kopar i peršun sitno iseckajte, pa dodajte smesi od krompira. Sir izrendajte. U smesu od tikvica i krompira dodajte morsku, krupnu so, izrendan kačkavalj i dve kašike ulja (velike). Jaja umutite dok ne postanu penasta.

Sjedinite brašno i prašak za pecivo, a onda dodajte smesi. Brašno sjedinite sa smesom. Kalupe nauljite. Oko dve pune kašike smese sipajte u kalupe.

Foto: YouTube/Hausgemachte Rezepte

Sipanje smese u kalup

Peče se na 180 stepeni 20 minuta.

Dok se mafini peku, možete izrendati nekoliko kiselih krastavčića, maslina i naseći kopar. Sjedinite sve sa malo belog luka i dve kašike kisele pavlake. Za bolji ukus dodajte i dve kašike majoneza.

Foto: YouTube/Hausgemachte Rezepte

Namaz od krastavaca, maslina, pavlake i majoneza

BONUS VIDEO: