Ovaj recept se najviše GUGLAO: Svi žele da probaju NOVU verziju dobro poznatog jela, tvrde da je mnogo SOČNIJA!


IZVOR: M.O. - 08.06.2023 | 16:42


Ova vrsta pite je drugačija od one na koju ste navikli.

Foto: youtube.com/printscreen/Akis Petretzikis
Ovaj recept se najviše GUGLAO: Svi žele da probaju NOVU verziju dobro poznatog jela, tvrde da je mnogo SOČNIJA!

Ako vam je dosadila standardna pita i želite nešto novo da probate, ovo je pravi recept za vas. 

Radi se o otvorenoj piti koja nije do kraja zatvorena korama. Mnogi koji su probali ovaj način, tvrde da je mnogo sočnija nego uobičajna.

Sastojci

  • 350 g brašna
  • jedna kašičica soli
  • jedna kašika šećera
  • jedna kašika majoneza
  • 175 ml tople vode
  • jedna kašičica suvog kvasca

Foto: YouTube/ Recepti Brigita Husic

Pravljenje pite.

dodatno: 

  • nekoliko kašika kečapa
  • nekoliko kašika mladog sira
  • nekoliko listova pileće šunkarice
  • nekoliko paradajza
  • malo plavog sira
  • nekoliko kolutova dimljene kobasice
  • malo začina sa ukusom mocarele i paradajza
  • malo majčine dušice, sveže

Sve je ovo individualno, možete staviti na pitu šta god želite.

Priprema

Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka, pa ostaviti da odmara. Razvući testo nešto veće od veličine pleha, da testo visi preko njega. Premazati kečapom, posuti malo mlad sir, poređati kolutove šunkarice, paradajza, dimljene kobasice, izmrviti plavi sir, posuti začinom i grančicama majčine dušice. Krajeve testa koji vise vratiti prema sredini pite i "ušuškati".

Ostaviti da odmara,a pećnicu zagrejati na 220 stepeni. Peći dok fino ne porumeni.

BONUS VIDEO