MEKANE TURSKE PALAČINKE BEZ JAJA I MLEKA: Recept za najbolje testo koje će i sutradan biti sveže i penasto


IZVOR: N.J. - 13.06.2023 | 13:30


Lepinjice, palačinke kako god da nazovete ovo savršeno testo, recept dolazi direktno iz Turske i svima će se dopasti.

Foto: YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri
MEKANE TURSKE PALAČINKE BEZ JAJA I MLEKA: Recept za najbolje testo koje će i sutradan biti sveže i penasto

Ovaj recept za palačinke biće posebno ukusan ako nakon pečenja iste premažete puterom. Taj korak nije obavezan, ali testo će biti malo masnije i sočnije. Ako ne volite ukus putera i samu ideju da je nešto "masno", onda isto preskočite i nemojte dodavati. Recept za turske palačinke je pred vama.

Potrebno vam je:

Dve čaše vode

10 mililitara ulja

Mala kašika šećera

Mala kašika soli

480 grama brašna (četiri šolje)

150 grama sira 

50 grama pavlake

Dva čena belog luka

50 grama putera

Foto: YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Ispečene palačinke na tanjiru

Priprema:

U činiju sipajte vodu, a potom ulje, šećer i so. Nakon toga sve sjedinite ručnom mutilicom. Brašno dodajte u smesu. Kada sve sjedinite kašikom, potom ručno umesite testo. Formirajte testo, a onda ga pokrijte i ostavite da naraste oko pet do deset minuta.

Foto: YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Formiranje testa

Sir po izboru isitnite viljuškom. Dodajte beli luk i pavlaku. Puter koji je stajao na sobnoj temperaturi dodajte smesi. Sjedinite kašikom. 

Testo podelite na dvanaest loptica. Svaku lopticu posle formiranja rasklagijajte.

Foto: YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Rasklagijanje loptice

Na svaku stavite oko dve do tri kašike fila. Potom presavijte i "zatvorite" ivice. To uradite sa svakom lopticom. Pecite sa svake strane dok ne dobije tamniju boju.

Nakon što ste ih ispekli, svaku posebno premažite puterom (po želji).

Foto: YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Premazivanje palačinaka puterom

BONUS VIDEO: