OVO JE NAJJEFTNIJI RUČAK ZA CELU PORODICU: Nema jednostavnijeg, a osećaj sitosti je ZAGARANTOVAN


IZVOR: N.J. - 16.06.2023 | 15:47


Ovo jelo je preukusno, nije skupo za pripremu i sigurno će vas zasititi.

Foto: YouTube/ Sace Recepti
OVO JE NAJJEFTNIJI RUČAK ZA CELU PORODICU: Nema jednostavnijeg, a osećaj sitosti je ZAGARANTOVAN

Ako razmišljate šta biste pripremali za ručak danas ili za vikend, stanite sa pretragom! Ovaj recept je super brz, jednostavan i mnogi će biti oduševljeni. Sočivo se kategoriše prema svojoj boji i može da varira od žute i crvene do zelene, smeđe ili crne. Veoma je hranjivo i bogato je vitaminom B, cinkom, magnezijumom i kalijumom. Bogato je i polifenolima koje imaju brojne zdravstvene prednosti.

Foto: YouTube/ Sace Recepti

Kuvanje sočiva sa graškom

Potrebno vam je:

250 grama sočiva

450 grama graška

400 grama paradajza iz konzerve

Dva čena belog luka

Četiri šargarepe

Jedna kocka za supu

1/2 kašičice kima

1/2 kašičice karija

So

Foto: YouTube/ Sace Recepti

Skuvano sočivo

Priprema:

Sočivo potopiti u vodu na nekoliko sati, i staviti da se kuva. Šargarepu iseći na kolutove, beli luk na listiće i dinstati zajedno na ulju, dodati kim, kari, grašak, iseckan paradajz, kocku za supu i vode, kuvati. Kad omekša dodati sočivo i kuvati još nekoliko minuta. Crni luk iseći na tanko, šećer karamelizovati dodati crni luk i mešati paziti da ne zagori. Na kraju serviranja jela u svaki tanjir dodati malo karamelizovanog luka.

BONUS VIDEO: