OVO JE NAJJEFTNIJI RUČAK ZA CELU PORODICU: Nema jednostavnijeg, a osećaj sitosti je ZAGARANTOVAN
IZVOR: N.J. - 16.06.2023 | 15:47
Ovo jelo je preukusno, nije skupo za pripremu i sigurno će vas zasititi.
Ako razmišljate šta biste pripremali za ručak danas ili za vikend, stanite sa pretragom! Ovaj recept je super brz, jednostavan i mnogi će biti oduševljeni. Sočivo se kategoriše prema svojoj boji i može da varira od žute i crvene do zelene, smeđe ili crne. Veoma je hranjivo i bogato je vitaminom B, cinkom, magnezijumom i kalijumom. Bogato je i polifenolima koje imaju brojne zdravstvene prednosti.
Foto: YouTube/ Sace Recepti
Potrebno vam je:
250 grama sočiva
450 grama graška
400 grama paradajza iz konzerve
Dva čena belog luka
Četiri šargarepe
Jedna kocka za supu
1/2 kašičice kima
1/2 kašičice karija
So
Foto: YouTube/ Sace Recepti
Priprema:
Sočivo potopiti u vodu na nekoliko sati, i staviti da se kuva. Šargarepu iseći na kolutove, beli luk na listiće i dinstati zajedno na ulju, dodati kim, kari, grašak, iseckan paradajz, kocku za supu i vode, kuvati. Kad omekša dodati sočivo i kuvati još nekoliko minuta. Crni luk iseći na tanko, šećer karamelizovati dodati crni luk i mešati paziti da ne zagori. Na kraju serviranja jela u svaki tanjir dodati malo karamelizovanog luka.