OMLET ZA LETNJI PERIOD: Ovaj način pripreme će vas spasiti TOPLOTE, za ukus kažu da je pet puta BOLJI!


IZVOR: M.O. - 25.06.2023 | 09:43


Kajgana na drugačiji način će vas oduševiti.

Foto: unsplesh.com
OMLET ZA LETNJI PERIOD: Ovaj način pripreme će vas spasiti TOPLOTE, za ukus kažu da je pet puta BOLJI!

Mnogima su jaja izbor broj jedan kada je reč o doručku.  Kada im dodate povrće imate zdrav obrok, koji će vas držati sitima sve do ručka. Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni.

Sastojci:

Šest jaja
jedan luk
100 g šunke
jedna paprika
70 ml mleka
70 g kačkavalja
tri šampinjona
ulje
vlašac
peršun
so, biber.

Foto: pixabay.com

Omlet važi za doručak broj jedan svuda u svetu.

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.

BONUS VIDEO: