PRŽENICE BEZ KAPI ULJA: Napravite ih OVAKO i nestaće za tren oka sa stola, deca će ih OBOŽAVATI!
IZVOR: M.O. - 27.06.2023 | 12:24
Važe za naš omiljeni doručak već godinama.

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od deset minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.
Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu - upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje - priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.
Sastojci:
Deset parčića starog hleba
tri jaja
1 dl mleka
prstohvat soli
prstohvat šećera


Foto: Srećna republika
Priprema:
Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.