KAČKAVALJ, TRI TIKVICE I JEDNO JAJE: Obrok koji se topi u ustima, savršeno mekano!
IZVOR: N.J. - 30.06.2023 | 11:30
Prelepo jelo od tikvica i kačkavalja!

Ovo jelo od tikvica i kačkavalja pokazalo se kao izuzetno dobra opcija za ručak, brza večera i recept koji svako želi da ima. Mnogo je jednostavno, lako se priprema, a posebno će se recept dopasti svim zaposlenim kako ženama tako i muškarcima, koji nemaju mnogo vremena.

Foto: YouTube/GENERIC FOOD
Priprema:
Narendajte tri tikvice i ostavite 10 minuta, a onda ocedite od vode. Potrebno vam je oko 200 grama kačkavalja najbolje dva mešovita. Izrendajte ih. Razbijete jedno jaje i umutite viljuškom. U tikvice dodajte luk u prahu, so i dve kašike brašna. U smesu od tikvica dodajte oko pet punih kašika parmezana (velikih). Dodajte jaje i izrendan kačkavalj (jedan deo smese). U nauljen pleh stavite polovinu smese, potom kačkavalj, onda drugi deo smese i ponovo narendajte malo kačkavalja. Pokrijete folijom i tako pečete dok gornji deo ne dobije zlatnu koricu.