RUČAK KOJI SE SPREMA DOK TRAJU REKLAME: Ukusnije i brže ne može, svi ga vole, a nema mesa!
IZVOR: N.J. - 01.07.2023 | 14:47
Jelo bez mesa odlično je za velike vrućine, a sprema se brzo!
Za ručak poslužite krompir zapečen u jogurtu i jajima. Možda ovo nije ručak iz najskupljih restorana, ali osiguraće vam da dugo budete siti. Takođe, ako nećete da isprljate mnogo sudova, oduzmete sebi vreme za odmor - recept je pred vama!
Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA
Oljuštite, iseckajte i skuvajte jedan kilogram krompira dok ne omekša. U tiganju propržite jednu glavicu crnog luka, a potom dodajte jednu izrendanu šargarepu, kao i jednu crvenu papriku koju ste iseckali na kockice. Sve lepo promešajte pa dodajte začine. Beli luk u prahu je obavezan kako bi ovo jelo bilo ukusnije. Nakon začina ostavite minut, dva da povrće omekša.
Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA
Keramičku posudu nauljite i dodajte krompir koji ste skuvali. Ne morate jelo spremati u keramičkoj posudi, može i običan pleh. Krompir pomerite u jednu stranu, a na drugu stavite proprženo povrće. Potom sve lepo izmešajte.
Dva cela jajeta izmutite viljuškom i dodajte dve kašike pavlake, a onda i dva decilitra mleka i jednu kašiku brašna. Ako ne želite brašno, ne morate, ali dobro izmutite da ne ostanu grudvice. Dodajte jedan decilitar jogurta i prelijte povrće. Od gore stavite malo suvog peršuna ili origana, a obavezno slatku začinsku papriku. Prekrijte folijom i pečete u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
Ručak je gotov!