MAKEDONSKI RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Tajni sastojak čini ga neviđeno kremastim, ovaj trik morate znati!


IZVOR: N.J. - 01.07.2023 | 16:45


Makedonski recept za sutlijaš ima jedan sastojak zbog čega je za mrvicu ukusniji od našeg.

Foto: YouTube/ Moi Domasni Recepti
MAKEDONSKI RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Tajni sastojak čini ga neviđeno kremastim, ovaj trik morate znati!

Od ove količine dobićete oko čak jedanaest malo manjih čaša, što znači da je mera sigurno dovoljna i za one koji budu tražili čašu sutlijaša više. Pisali smo i kako se pravi turski, ali i naš sutlijaš, dok je recept za makedonski, malo drugačiji, a sami procenite da li je bolji.

Foto: YouTube/ Moi Domasni Recepti

Sutlijaš sa slatkom pavlakom

Priprema:

Oko 300 grama pirinča kuvajte u 600 mililitara vode oko 15 minuta. Kada krene da vri poklopite i pustite tako sve dok skoro sva voda ne ispari, uz obavezno mešanje kako ne bi zagoreo, a temperaturu smanjite. Kada je skoro sva voda isparila, dodajte litar mleka i kuvajte tako još 15 minuta. Sve vreme mešajte, a potom dodajte oko 150 grama šećera. Da bi bilo lepše sipajte i jedan vanilin šećer. 

Foto: YouTube/ Moi Domasni Recepti

Sutlijaš na makedonski način

Jednu kašiku gustina razmutite u toploj slatkoj pavlaci (oko 200 mililitara), a potom je dodajte u pirinač. Od ove količine dobićete jedanaest manjih čaša. Ostavite da se ohladi, a onda stavite na vrh malo mlevenih pistaća. 

Prijatno! 

BONUS VIDEO: