TIKVICE BEZ KAPI ULJA: Pravo iz RERNE će se naći na vašem stolu HRSKAVE i sočne!
IZVOR: M.O. - 03.07.2023 | 15:39
Toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti.

Sastojci:
- Dve tikvice,
- tri jaja,
- trikašike brašna,
- dve kašike griza,
- četiri kašike susama,
- malo mlevene paprike.

Foto: youtube/prinscreen
Priprema:
Tikvice iseći na tanke listove i posoliti. Ostaviti 15-20 minuta da odstoji pa iscediti tečnost. Jaja umutiti u činiji. U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike. Sve izmešati.
Tikvice posudi mešavinom prezli, zatim u jaja pa ponovo u prezle i jaja.
Ređajte u pleh u koji ste stavili pek papir.
Pecite 25 minuta na 200-220 stepeni.
Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete i vrlo je moguće da ćete zameniti klasično spremanje tikvica sa ovim jednostavnijim i zdravijim načinom.