TIKVICE BEZ KAPI ULJA: Pravo iz RERNE će se naći na vašem stolu HRSKAVE i sočne!


IZVOR: M.O. - 03.07.2023 | 13:39


Toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti.

Foto: youtube/prinscreen
TIKVICE BEZ KAPI ULJA: Pravo iz RERNE će se naći na vašem stolu HRSKAVE i sočne!

Sastojci

  • Dve tikvice,
  • tri jaja, 
  • trikašike brašna,
  • dve kašike griza,
  • četiri kašike susama,
  • malo mlevene paprike.

Foto: youtube/prinscreen

Tikvice iz rerne su odličan izbor za ručak.

 

Priprema: 

Tikvice iseći na tanke listove i posoliti. Ostaviti 15-20 minuta da odstoji pa iscediti tečnost. Jaja umutiti u činiji. U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike. Sve izmešati.
Tikvice posudi mešavinom prezli, zatim u jaja pa ponovo u prezle i jaja.
Ređajte u pleh u koji ste stavili pek papir. 

Pecite 25 minuta na 200-220 stepeni.

Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete i vrlo je moguće da ćete zameniti klasično spremanje tikvica sa ovim jednostavnijim i zdravijim načinom. 

BONUS VIDEO: