OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA BRESKVAMA I PUDINGOM: Sočan biskvit odlično ide uz kafu
IZVOR: N.J. - 04.07.2023 | 16:00
Ovo je kolač gde ne morate upotrebljavati želatin, a savršeno je ukusan i mekan.
Kolač sa breskvama iz kompota sve je popularniji - u ovom receptu nema želatina, nekih komplikovanih sastojaka i teške pripreme. Uživaćete u poslastici, ali ćete morate da sačekate malo da se ista stegne pre konzumiranja. Ipak, vredi!
Biskvit:
Četiri jaja (odvojite žumance i belance)
160 grama brašna
160 grama šećera i malo vanile u prahu ili vanilin šećer
1, 5 ravna kašika praška za pecivo
60 mililitara tople vode
60 mililitara suncokretovog ulja
Balanca umutite u čvrst sneg, a u drugoj posudi pomešajte žumanca sa šećerom i vanilom u prahu, umutite i postepeno dodajte vodu i ulje. Brašno pomešano sa praškom za pecivo umešajte u žuti fil. Sneg od belanaca dodajte iz dva puta u žuti fil. Prespite u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte. Peče se na 170 stepeni oko 20 do 25 minuta.
Foto: YouTube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
Krem:
Jedan litar mleka
200 grama šećera
Tri pakovanja pudinga od vanile
Tri čaše kisele pavlake
Dve konzerve breskve
Foto: YouTube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
Breskve ostavite da se ocede od soka, a svaku polovinu isecite na četiri dela. Po želji stavite četvrtasti obruč iznad kore, pa ređajte breskve kao na fotografiji ispod. Obratite pažnju da ih ne ređate dok je kora vrela, kao i da između ima dovoljno mesta za fil. Dve trećine od ukupne količine mleka stavite u lonac i dodajte šećer, a ostatak mleka pomešajte sa pudingom od vanile. Smesu od vanile ubacite u vrelo mleko u kuvajte puding. Kiselu pavlaku stavite u činiju, a višak vode ocedite. Dodajte je u vreo puding i mutite mikserom. Fil brzo rasporedite po breskvama jer se brzo i stegne. Stavite na hlađenje do dva sata.
Foto: YouTube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
Gornji sloj:
400 militara slatke pavlake
Umitite slatku pavlaku i rasporedite na fil koji se stigao. Stavite ponovo da se hladi još jedno sat vremena.