RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU: Topi se u ustima, a toliko se jednostavno sprema da uspeva i početnicima!


IZVOR: M.O. - 05.07.2023 | 09:30


Ova pogača je odlično rešenje za doručak.

Foto: youtube/printscreen
RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU: Topi se u ustima, a toliko se jednostavno sprema da uspeva i početnicima!

Sastojci:

  • 200 ml mleka 
  • 200 ml vode 
  • 200 g putera
  • 110 ml ulja
  • dva jajeta 
  • jedna kašičica soli
  • dve kesice praška za pecivo 
  • 720 g brašna 

Priprema:

U posudi pomešajte mleko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i belanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umesite testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite testo, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po testu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa secite. 

BONUS VIDEO: