MAFINI SA KAJSIJAMA I JOGURTOM: Doručak koji će vaši najmlađi članovi OBOŽAVATI, tope se u ustima!
IZVOR: M.O. - 09.07.2023 | 10:40
Nikad brža a priprema i lepši ukus.
Sastojci:
1 ½ šolje pšeničnog brašna
½ šolje šećera
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
¼ kašičice soli
½ šolje neslanog putera, rastopljenog
¾ šolje jogurta
2 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
1 ½ šolje svežih kajsija, isečenih na kockice
Priprema:
Zagrejte rernu na1 90°C. Kalup za mafine malo premažite puterom ili u njega ubacite papirne kalupe.
U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so dok se dobro ne sjedine. U posebnoj posudi umutite rastopljeni puter, jogurt, jaja i ekstrakt vanile.
Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i lagano mešajte dok se ne sjedine. Pazite da ne mešate previše; nekoliko grudvica je u redu. Nežno ubacite kajsije iseckane na kockice, ravnomerno ih rasporedite po testu.
Kašikom sipajte testo u pripremljen kalup za mafine, napunite svaku šolju do tri četvrtine. Pecite otprilike 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar mafina ne izađe čista.
Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se ohlade u kalupu nekoliko minuta. Ovi mafini od kajsija savršeni su za doručak, branč ili kao poslastica u bilo koje doba dana. Kada usavršite ovaj recept "poigrajte" se i sa drugim vrstama voća ili dodatkom čokolade, biće predivni!