KANELONI PO RECEPTU ĐENARA KONTALDA: Italijanski majstor otkrio kako se pravi najbolja testenina sa našim OMILJENIM sastojcima!
IZVOR: M.O. - 17.07.2023 | 14:33
U Italiji je ovo jelo popularinije od lazanja, a , čuveni majostor za testetninu otkrio je kako napunite kanelone omiljenim srpskim sastojcima.
Sastojci:
- Jedan crni luk
- 150 g svinjskog mlevenog mesa
- 150 g junećeg mlevenog mesa
- 100 g kobasice u komadu (može italijanska ili izletnička)
- pet listova svežeg bosiljka
- 250 g rikota sira
- jedno jaje
- jedna šaka prezli
- jedno pakovanje kanelona
- malo parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
- Za paradajz sos:
- 400 ml paradajz sosa
- dva čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- svež bosiljak
- jedna kašičica brašna
Priprema:
Crni luk iseckajte, pa ga ispržite na zagrejanom maslinovom ulju (3-4 kašike). Zatim dodajte meso i pržite još 10 minuta, pa dodajte seckanu kobasicu, kao i seckani bosiljak. Kada meso bude gotovo sipajte ga u posudu, a kada se ohladi dodajte rikota sir. Sjedinite smesu, pa dodajte jaje i prezle. Lepo promešajte. U šerpi propržite cele čenove belog luka i polutku crnog. Sipajte paradajz sos i seckani bosiljak, kao i sušeni origano, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim izvadite luk (i crni i beli), pa dodajte brašno. Promešajte i nastavite da kuvate dok se malo ne zgusne. Sipajte kutlaču do dve u tepsiju i rasporedite. Smesu od mesa sipajte u kesu za zamrzivač i isecite deblju rupu, pa punite kanelone. Ređajte u tepsiju. Prelijte preostalim paradajz sosom, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju, pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.
BONUS VIDEO: