KANELONI PO RECEPTU ĐENARA KONTALDA: Italijanski majstor otkrio kako se pravi najbolja testenina sa našim OMILJENIM sastojcima!


IZVOR: M.O. - 17.07.2023 | 14:33


U Italiji je ovo jelo popularinije od lazanja, a , čuveni majostor za testetninu otkrio je kako napunite kanelone omiljenim srpskim sastojcima.

Foto: printscreen/youtube.com
KANELONI PO RECEPTU ĐENARA KONTALDA: Italijanski majstor otkrio kako se pravi najbolja testenina sa našim OMILJENIM sastojcima!

Sastojci: 

 

  • Jedan crni luk 
  • 150 g svinjskog mlevenog mesa 
  • 150 g junećeg mlevenog mesa 
  • 100 g kobasice u komadu (može italijanska ili izletnička)
  • pet listova svežeg bosiljka 
  • 250 g rikota sira 
  • jedno jaje 
  • jedna šaka prezli 
  • jedno pakovanje kanelona 
  • malo parmezana ili nekog drugog tvrdog sira 
  • Za paradajz sos:
  • 400 ml paradajz sosa 
  • dva čena belog luka 
  • 1/2 crnog luka 
  • svež bosiljak 
  • jedna kašičica brašna

Priprema: 

Crni luk iseckajte, pa ga ispržite na zagrejanom maslinovom ulju (3-4 kašike). Zatim dodajte meso i pržite još 10 minuta, pa dodajte seckanu kobasicu, kao i seckani bosiljak. Kada meso bude gotovo sipajte ga u posudu, a kada se ohladi dodajte rikota sir. Sjedinite smesu, pa dodajte jaje i prezle. Lepo promešajte. U šerpi propržite cele čenove belog luka i polutku crnog. Sipajte paradajz sos i seckani bosiljak, kao i sušeni origano, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim izvadite luk (i crni i beli), pa dodajte brašno. Promešajte i nastavite da kuvate dok se malo ne zgusne. Sipajte kutlaču do dve u tepsiju i rasporedite. Smesu od mesa sipajte u kesu za zamrzivač i isecite deblju rupu, pa punite kanelone. Ređajte u tepsiju. Prelijte preostalim paradajz sosom, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju, pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.  

BONUS VIDEO: