PICA PITA - NAJBOLJI RECEPT: Sada je još ukusnija i mekša, a fil se sprema na poseban način
IZVOR: N.J. - 25.07.2023 | 14:05
Pica pita nestaje sa stola za 10 minuta!
Nijedna pita nije dobra kao pica pita! Ključ je u dobro pripremljenom filu, jer kada se kore fino natope jelo neće biti suvo. Pogledajte recept za preukusan doručak ili večeru.
Potrebno vam je:
500 grama kora za pitu
Četiri jajeta
200 mililitara jogurta
100 mililitara ulja
Četiri kašike brašna
Kašika soli ravna
100 mililitara kečapa
300 grama šunke
300 grama kačkavalja
Priprema:
Kore odvojite u dve ture po šest.
Umutite jaja u činiji ručnom mutilicom, a onda dodajte ulje, jogurt, so, sodu bikarbonu i brašno. Odvojite jednu koru i stavite dve kašike smese, potom drugu koru i onda četiri kašike fila preko. Treću koru takođe premažite filom sa svih strana, a onda stavite i četvrtu koju treba pokriti filom. To uradite sa petom i šestom korom. Preko poslednje kore koju ste premazali napravljenim filom stavite kečap u debljem sloju.
Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja
Nakon toga sledi šunka, oko desetak listića, slobodno neka pita bude bogatije. Narendajte kačkavalj tako da potpuno prekrije poslednju koru. Savijete prvo ivice odnosno dve strane, a tek onda smotajte rolat. Postupak ponovite sa drugih šest kora, za šta iskoristite ostatak smese. Ako vam ostane malo fila, time prelijte pitu na vrhu. Pospite susamom po želji.
Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja
Peče se na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta.
Uživajte!