PICA PITA - NAJBOLJI RECEPT: Sada je još ukusnija i mekša, a fil se sprema na poseban način


IZVOR: N.J. - 25.07.2023 | 14:05


Pica pita nestaje sa stola za 10 minuta!

Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja
PICA PITA - NAJBOLJI RECEPT: Sada je još ukusnija i mekša, a fil se sprema na poseban način

Nijedna pita nije dobra kao pica pita! Ključ je u dobro pripremljenom filu, jer kada se kore fino natope jelo neće biti suvo. Pogledajte recept za preukusan doručak ili večeru.

Potrebno vam je:

500 grama kora za pitu

Četiri jajeta

200 mililitara jogurta

100 mililitara ulja

Četiri kašike brašna

Kašika soli ravna

100 mililitara kečapa

300 grama šunke

300 grama kačkavalja

Priprema:

Kore odvojite u dve ture po šest.

Umutite jaja u činiji ručnom mutilicom, a onda dodajte ulje, jogurt, so, sodu bikarbonu i brašno. Odvojite jednu koru i stavite dve kašike smese, potom drugu koru i onda četiri kašike fila preko. Treću koru takođe premažite filom sa svih strana, a onda stavite i četvrtu koju treba pokriti filom. To uradite sa petom i šestom korom. Preko poslednje kore koju ste premazali napravljenim filom stavite kečap u debljem sloju.

Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja

Filovanje pica pite

Nakon toga sledi šunka, oko desetak listića, slobodno neka pita bude bogatije. Narendajte kačkavalj tako da potpuno prekrije poslednju koru. Savijete prvo ivice odnosno dve strane, a tek onda smotajte rolat. Postupak ponovite sa drugih šest kora, za šta iskoristite ostatak smese. Ako vam ostane malo fila, time prelijte pitu na vrhu. Pospite susamom po želji.

Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja

Premazivanje pita pice

Peče se na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta.

Uživajte!

BONUS VIDEO: