JELO BEZ MESA: Sprema se dok gledate seriju, ne može lakše i jednostavnije, a svi će vam tražiti recept
IZVOR: N.J. - 28.07.2023 | 16:48
Poslužite ga kao ručak ili prilog uz isti.
Pogledajte recept za obrok koji je pre svega zdrav, a onda i jednostavan za pripremu. Ako tokom letnjih dana ne želite da pripremate obroke zasnovane na mesu, onda se zadržite i obavezno zapišite ovaj recept. Sve više se traži baš ovakav tip obroka jer ljudi žele da odmore od teške i jake hrane.
Sastojci:
Beli luk jedna glavica
Oko 350 grama iseckanog ljubičastog kupusa
Tri srednja krompira
Jedna narendana šargarepa
Jedna sitno seckana crvena paprika sveža
40 grama spanaća
Priprema:
Isitnite jednu glavicu belog luka. Zagrejte ulje u tiganju, a onda dinstajte luk nekoliko minuta. Na sitne kockice iseckajte tri srednja krompira. Kada je luk porumeneo dodajemo mu krompir. Dinstajte sve zajedno oko 5 do 6 minuta. Potom dodajete kupus i šargarepu. Promešajte i dodajte jednu šolju vode. Poklopite i pustite da se krčka dok ne omekša. Posle oko osam minuta sipajte jednu sitno seckanu crvenu papriku, ako nemate svežu može i pečena ili neka koju imate.
Foto: YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
Opran spanać dodajte u tiganj, a onda još jedan čen belog luka. Dinstajte sve još par minuta. Rernu uključite na 200 stepeni da se greje.
Foto: YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
Dok se povrće hladi, pravite preliv.
Preliv:
Razbijete tri jaja, dodajte so i biber po ukusu i sjedinite ručnom mutilicom. Nakon toga dodajte 170 mililitara hladnog mleka i oko četiri velike pune kašike pavlake. Kada ste sjedinili sipajte oko 30 mililitara ulja, a onda i tri pune kašike kukuruznog brašna, a potom jedan prašak za pecivo.
Foto: YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
Smesu prelijete preko povrća u tiganju. Nauljite posudu u kojoj ćete peći povrće i sve prespite tu. Na vrh stavite malo začinske paprike ako volite ljuto i narendanog kačkavalja. Peče se oko 20 minuta.
Uživajte!