BELI TIRAMISU SA MALINAMA: Spoj ukusa kojem niko ne može da odoli, a recept će svi tražiti
IZVOR: N.J. - 01.08.2023 | 16:00
Ako želite da unesete male promene u vaš meni pokušajte sa ovim receptom.
Beli tiramisu, ili tiramisu sa malinama i belom čokoladom je odličan način da se počastite ili obradujete goste. Iako možda deluje komplikovno za pripremu nije ni najmanje, a uživaćete u svakom zalogaju. Recept je pred vama.
Bela čokolada sloj:
- 250 grama maskarpone sira
- 400 grama grčkog jogurta
- 50 grama prah šećera
- 100 grama istopljene bele čokolade
- 250 mililitara slatke pavlake
Malina sloj:
- oko 500 grama malina (zaleđene treba odlediti)
- 1 kašika limunovog soka
- 50 grama šećera u prahu
Još:
- oko 400 grama piškota
- 50 grama rendane bele čokolade
Foto: YouTube/ Slatka domaćica
Priprema:
1. Mikserom umutiti maskarpone sir, grčki jogurt i prah šećer. Zatim dodati istopljenu belu čokoladu.
2. Slatku pavlaku zasebno umutiti i na kraju umešati i nju u fil.
3. Za malina sloj u blenderu izmešati maline, limunov sok i prah šećer.
4. Zatim pripremiti kalup, dimenzija 20x30cm i sledi ređanje: pola malina sloja, red piškota, pola bela čokolada sloja, red piškota, ostatak malina sloja, ostatak belog sloja.
5. Na kraju izrendati belu čokoladu i odložiti tiramisu u frižider. Poželjno je da se hladi preko noći, kako bi piškote omekšale. Sutradan sledi rapsodija ukusa, objašnjava "Slatka domaćica".