PRAVI ITALIJANSKI RECEPT ZA KARBONARE: Ovo je najkremastija PASTA koja se topi u ustima!


IZVOR: M.O. - 02.08.2023 | 21:10


Napravite karbonaru po originalnom italijanskom receptu.

Foto: Shutterstock
PRAVI ITALIJANSKI RECEPT ZA KARBONARE: Ovo je najkremastija PASTA koja se topi u ustima!

Sastojci:

  • 100 g pančete
  • 2 žumanca
  • 50 g parmezana
  • 200 g paste po izboru
  • so, biber
  • peršun
  • maslinovo ulje

Priprema:

U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva. Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom. U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje. Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu. Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana. Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.

BONUS VIDEO: