SPREMITE IH UVEČE I PONESITE NA POSAO: Slaniši su sveži danima, najbolja kombinacija je sa JOGURTOM
IZVOR: N.J. - 03.08.2023 | 21:00
Najlepši su kada se malo ohlade, a idealni ako ih spremite uveče i ponesete na posao.

Kada ste poslednji put jeli slaniše? Hrskavi štapići idealni su za brz doručak, odlični ako ste na dijeti jer namirnice možete menjati i koristiti zdravije verzije. Naravno, ni u čemu ne treba preterivati zato ni kada je reč o ovom jelu. Odlični su i ako ih jedete same bez namaza, ali garantovano najbolje uz jogurt. Probajte!

Foto: Privatna arhiva
Potrebno vam je:
Dva jajeta
300 grama brašna
So
Pola otopljenog margarina
100 grama kisele pavlake
Pola kesice praška za pecivo
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja viljuškom, posolite i dodajte margarin, kiselu pavlaku, brašno i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite, a onda razvucite testo ne previše tanko na pobrašnjenu radnu površinu. Da biste štapiće isekli uzmite sekač za picu, a možete i običan nož ako nemate. Napravite odnosno isecite štapiće koji su oko 5 centimetara dužine. Štapiće prebacite u pleh koji je obložen papirom za pečenje, a potom premažite jednim umućenom jajetom. Pospite susamom. Peče se 20 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Poslužite uz jogurt ili neki namaz koji volite.
Uživajte!