JELO ZA CELU PORODICU ZA SAMO 600 DINARA! Zasitno i jeftino - ovako dobre tikvice je samo moja baka spremala!


IZVOR: N.J. - 04.08.2023 | 12:20


Jela sa tikvicama posebno su popularna leti.

Foto: YouTube printscreen/ Moja kuhinja Tanja
JELO ZA CELU PORODICU ZA SAMO 600 DINARA! Zasitno i jeftino - ovako dobre tikvice je samo moja baka spremala!

Kako kaže autorka recepta  Tanja predloženo jelo sa tikvicama na ovaj poseban i drugačiji način spremala je njena baka. Malo sastojaka, neke sigurno već imate kod kuće pružiće vam lagan obrok, a bez mnogo truda obradovaćete celu porodicu. Pogledajte recept.

Sastojci:

Glavica crnog luka

Dve kašike ulja

Dve tikvice srednje veličine

Začini (crvena paprika, so, biber i suvi začin) POGLEDAJ GALERIJU

Priprema:

Zagrejte ulje, a onda dodajte sitno iseckan crni luk. Tikvicama isecite krajeve, a onda ih ogulite, a potom isecite na kolutove i prebacite ih u činiju. Tikvice posolite i dodajte jednu malu, punu kašiku suvog začina i biber po ukusu najbolje oko pola male kašike. Nakon toga i crvenu začinsku papriku punu kašiku. Spojte tikvice sa začinima i tako pripremljene ih poređajte u vatrostalnu činiju.

Kada ste poređali tikvice odozgo poređajte proprženi luk.

Preliv:

Dva jaja

100 grama kisele pavlake

Dva čena belog luka

200 grama kačkavalja

Dva jaja razbijete u činiju i dodate dva čena belog luka tako što ih isitnite u presi, ako to nemate sitno iseckajte. Posolite i promešajte, a dodajte i pavlaku. Prelijte preko tikvica. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Prekrijte folijom pre ubacivanja u rernu, a kačkavalj izrendajte dok se tikvice peku. Kada izvadite tikvice, sklonite foliju i pospite rendanim sirom preko dok su vrele da bi se istopilo. Vratite nazad u rernu na 200 stepeni oko 10 minuta. To je sve ostalo je samo da uživate.

BONUS VIDEO: