RECEPT ZA TURSKE FAŠIRANE ŠNICLE: Napravite OVAJ trik sa mesom kako bi bilo SOČNIJE (VIDEO)
IZVOR: M.O. - 06.08.2023 | 14:20
Naučite tajni trik za udubljenje prstima na mesu.
Drage domaćice, imamo za vas jedan izvanredan turski recept za faširane šnicle koji će vas oduševiti svojim ukusom i sočnošću. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultat će vas sigurno obradovati.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (možete koristiti govedinu, piletinu ili mešavinu oba)
- 1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
- 1 manja glavica crnog luka, sitno seckanog
- 1 čen belog luka, sitno iseckanog
- 1 srednji krompir, rendan
- 1 šargarepa, rendana
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1/2 kašičice kumina
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom, belim lukom i peršunom.
Dodajte rendani krompir i šargarepu u smesu mlevenog mesa.
Umutite jaje u posebnoj posudi i dodajte ga u meso i povrće.
Dodajte prezle, mlevenu papriku, kumin, so i biber po ukusu. Pažljivo promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
Sada dolazi ključni korak za sočne šnicle. Pokrijte posudu sa smesom i ostavite je da odstoji u frižideru oko pola sata kako bi se ukusi sjedinili, a meso upilo arome začina.
Nakon mariniranja, izvadite smesu iz frižidera. Oblikujte šnicle rukama, a posebno obratite pažnju da na svakoj napravite malo udubljenje prstima. To će doprineti sočnosti i ravnomernijem pečenju.
Zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri u tiganju. Pržite šnicle s obe strane dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju i potpuno se ispeku.
Poslužite faširane šnicle tople uz omiljenu salatu ili prilog po izboru.
Uživajte u ovom ukusnom turskom receptu za faširane šnicle. Nadamo se da će vam se dopasti i postati jedno od vaših omiljenih jela koje ćete pripremati za porodicu i prijatelje.
Prijatno!