OVAKAV KOH JOŠ NISTE PROBALI: Toliko je SOČAN da mu preliv od mleka ni ne treba!
IZVOR: M.O. - 08.08.2023 | 18:58
Najlakši recept za neodoljiIv koh koji osvaja sva srca!
Koh je omiljena među svim generacijama. Ovo je najjednostavnija verzija koju čak i početnici mogu savršeno napraviti, ali ćete se iznenaditi kako je njen ukus jedinstven! Savršeno mekana i sočna, ova torta ima kremastu teksturu koja se topi u ustima. Pripremite se da uživate u božanstvenom ukusu!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g grčkog jogurta
- 80 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- puter ili ulje za namastiti kalupe
- šećer u prahu za posipanje
- Voće ili preliv po želji za posluživanje (opciono)
Foto: YouTube/Printscreen
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup. Namastite uljem i pospite sa malo brašna. U većoj posudi, razdvojte belanca i žumanca. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane. U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete svetlu i penastu smesu. Dodajte grčki jogurt i dobro promešajte.
Dodajte brašno i prašak za pecivo u smesu sa žumancima i jogurtom. Lagano mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Dodajte sneg od belanaca u smesu i pažljivo ga sjedinite. Koristite spatulu ili kašiku za mešanje i nemojte previše mešati kako ne biste izgubili vazdušastu teksturu.
Pažljivo sipajte smesu u pripremljen kalup i stavite u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite oko 20-25 minuta, ili dok torta ne naraste i lepo porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite ih da se malo prohladi u kalupu pre nego što ga izvrnete na tanjir za posluživanje. Po želji, pospite ga sa malo šećera u prahu i poslužite sa svežim voćem ili prelivom po izboru.